dnevnik.bg Еврофинансиране

Разпространи съдържание Dnevnik.bg
Обновен: преди 2 години 48 седмици

Покана за обучения по програма "Херкулес II"

Пет., 01/03/2014 - 08:03
Обявена е покана за представяне на предложения - "Херкулес II"/2013/Обучение.

Цели

Настоящата покана за представяне на предложения се отнася за организирането на техническо обучение, семинари и конференции в подкрепа на борбата с измамите, корупцията и други незаконни дейности, както и в подкрепа на разработването и прилагането на политики за превенция и разкриване на измамите.

Допустими кандидати

Могат да кандидатстват всички национални или...

България прави последен опит да спаси 27 млн. евро по "Околна среда"

Вт., 12/24/2013 - 11:19

Министерството на околната среда ще направи последен опит да спаси 27.48 млн. евро по оперативна програма "Околна среда", които няма как да се разплатят до Нова година, каквито са сроковете на Брюксел, съобщава в днешния си бро "Труд". Ако мисията приключи успешно ще се окаже, че в края на 2013 г. България е загубила само около 12 млн. евро от фондовете на ЕС, а не 40 млн. евро, каквато е прогнозата сега.

Пред изданието директорът в оставка на управляващия орган Малина Крумова е...

Покана за сътрудничество в областта на образованието

Пет., 12/20/2013 - 08:08
Обявена е покана за представяне на предложения по програма по ICI (инструмент за индустриализираните страни) за сътрудничество в областта на образованието. Поканата е за сътрудничество в областта на висшето образование и обучението между Европейския съюз и Австралия, ЕС и Япония и ЕС и Република Корея.

Цел

Основната цел е да се поощри взаимното разбирателство между народите на държавите членки на ЕС и партньорските страни, включително по-задълбоченото познаване на техните...

Община Перник има планове да отдава на концесия ски писта при Голо бърдо

Пон., 12/02/2013 - 14:40

Община Перник дава на концесия терен на ски пистата в местността Цоцевица в Голо бърдо. Предложението е заложено в проекта на програмата за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост, за 2014 г., съобщава БТА.

Общината планира подновяване на експлоатацията на пистата, която била уникална и се е ползвала в миналото целогодишно. Съоръжението е просъществувало в периода между 1976 и 1989 г.

Ски пистата била направена от специални полиетиленови отливки, съединени...

Спешните отделения да се възстановят, залага стратегия на здравното министерство

Нед., 11/24/2013 - 15:09

Спешни отделения и спешни болнични комплекси, които бяха закрити през 2007 г., да бъдат възстановени. Това е заложено в стратегията за развитие на спешната помощ до 2020 г., разработена от Министерството на здравеопазването, съобщава  "Дарик радио".

Документът ще бъде предложен за обсъждане до края на годината. Стратегията представи доктор Максим Гайдев от здравното министерство по време на провеждащия се в София Първи конгрес по спешна медицина.

В страната нивото на...

Покана за предложения по програма "Еразмус Мундус"

Пет., 11/22/2013 - 08:02
Обявена е покана за представяне на предложения по програма за действие "Еразмус Мундус" 2009-2013 г.

Цели

Основната цел на програма "Еразмус Мундус" е да насърчава европейското висше образование, да подпомага разширяването и подобряването на перспективите за кариера на студентите и да улеснява междукултурното разбирателство чрез сътрудничество с трети държави.

Конкретните цели на програмата са:

- да насърчава структурираното сътрудничество между...

Покана по програма "Европа за гражданите"

Вт., 11/19/2013 - 08:05
Обявена е покана за структурна подкрепа за европейските научноизследователски организации в областта на публичната политика (мозъчни тръстове) и за организациите на гражданското общество на европейско равнище - Програма "Европа за гражданите" (2014-2020 г.).

Цели

Конкретните цели на програмата са:

- да повиши осведомеността във връзка с паметта за миналото, общата история и ценности и целта на ЕС да насърчава мира, ценностите си и благоденствието на своите...

Покана по "Капацитети" на Седма рамкова програма за научни изследвания

Вт., 11/14/2013 - 08:08
Обявена е покана за представяне на предложения по работната програма "Капацитети" на Седмата рамкова програма за научни изследвания, технологично развитие и демонстрационни дейности. Номерът на поканата е FP7-CDRP-2013-EUR-CD.

Цел

Кандидатите могат да представят предложенията си по поканата относно международното сътрудничество по планирането на кариерното развитие на изследователите.

Програма "Капацитети" цели да оптимизира използването и развитието на...

Дунав край Русе е замърсен с корабно гориво

Нед., 11/03/2013 - 14:48

Сигнал за замърсяване в р. Дунав при 496 км - край Русе, е получен в събота в областната дирекция на полицията в града, съобщиха оттам. Проверка е установила, че по целия бряг при Русе -  при сградата на Речна гара, Пристанище-запад, хижа "Приста" и други има петна от корабно гориво.
По-късно в същия ден е получен сигнал за замърсяване в р. Дунав и в района на с. Пиргово, между 508 и 510 км, където са установени същите филмови петна.
 Засега единствено полицията информира за случая....

Покана "Технологична модернизация в малки и средни предприятия"

Пет., 11/01/2013 - 08:03
Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" - управляващ орган на Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 обявява процедура за подбор на проекти "Технологична модернизация в малки и средни предприятия". Поканата е по Приоритетна ос 2: "Повишаване ефективността на предприятията и развитие на благоприятна бизнес среда".

Цел

Основната цел на настоящата процедура е да допринесе за повишаване на...

Покана за обучения на централната и областните администрации

Вт., 10/17/2013 - 07:31
Управляващият орган на оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК) обяви нова процедура по подприоритет 2.2 "Компетентна и ефективна държавна администрация".

Цел

Процедурата е насочена към повишаване на квалификацията и професионализма на служителите от централната и областните администрации.

Допустими кандидати

По процедурата могат да кандидатстват областните и централни администрации.

Допустими дейности

Допустими за...

Кабинетът е поискал от ЕС 508 млн. евро за наука

Пон., 10/14/2013 - 16:06

Правителството е поискало 508 млн. евро за новата оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" и се надява тя да бъде одобрена от Европейската комисия. Това съобщи пред журналисти вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова след Тържественото събрание по повод 144-ата годишнина от създаването на Българската академия на науките (БАН), цитирана от "Фокус".

Освен това иновативни проекти ще може да се финансират и по програмата "Конкурентоспособност", в...

Заради слабото си развитие българското земеделие ще получи повече пари от Брюксел

Вт., 09/24/2013 - 13:56

Бюджетът за България от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г. ще е 2.338 млрд. евро, а не 2 млрд. евро, колкото се очакваше. Това съобщи министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков след редовното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел, съобщи пресцентърът на ведомството. 

Това следва от решението на съвета максималният процент на европейско съфинансиране за слаборазвити региони,...

Ремонтът на Петрохан ще продължи най-рано през следващата година

Съб., 09/21/2013 - 15:27

Ремонтът на проходът "Петрохан" ще продължи с получаването на европейски средства за следващия програмен период (2014 – 2020 година), стана ясно от изказване във Видин на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков. Той добави, че скоро ще завърши рехабилитацията на територията на област Монтана. С първите възможни средства от новия програмен период предстои проектирането на участъка в Софийска област от върха на "Петрохан" до Костинброд.
 ...

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрян за годишен планов ремонт

Съб., 09/21/2013 - 11:32

Плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ "Козлодуй" започна тази сутрин, съобщиха от атомната централа.

В рамките на ремонта ще бъде извършена профилактика на оборудването и системите на 1000-мегаватовия блок. Реакторът ще бъде презареден със свежо ядрено гориво и ще започне своя 19-и горивен цикъл. Очаква се ремонтът да приключи в края на октомври.

Другият 1000-мегаватов блок на АЕЦ "Козлодуй" – пети енергоблок, работи със 100% натоварване съгласно разрешението на...

С благодарност за подкрепата на: